Laminaat komt omhoog

Als uw laminaat omhoog komt dan is dat vervelend en lelijk. U kunt proberen het probleem zelf op te lossen. Óf u schakelt een expert in, een bedrijf dat verstand heeft van laminaat en regelmatig laminaat repareert. Zelf aan de slag gaan bij opverend laminaat zorgt dat u het risico loopt dat de schade groter wordt dan voorzien. Als u niet precies weet wat u doet dan kan zelf klussen een horror-job zijn. Uw laminaat komt omhoog? Denk dan goed na wat u gaat doen.

Als uw laminaat omhoog komt dan laat u dat bij voorkeur door een expert van Beschadigingen.nl oplossen. Dan zijn de kosten namelijk nog te overzien.

Laminaat komt omhoog?

Neem contact op met één van onze medewerkers als uw laminaat omhoog komt. Laminaat herstellen is onze specialiteit. Wij herstellen alle schade aan omhoog komend laminaat; snel, vakkundig en tegen een vaste prijs.

Uw laminaat veert omhoog? Dit zijn de oorzaken

Laminaat aanschaffen is belangrijk. U wilt namelijk dat belangrijke plekken in huis er mooi uitzien. Dat geldt bijvoorbeeld voor de huiskamer, keuken en slaapkamer. In deze ruimtes van uw huis spendeert u per slot van rekening het grootste gedeelte van uw tijd. Het fijne aan laminaat is dat het er mooi uitziet, dat u het makkelijk kunt schoonmaken en dat het minder geld kost dan een houten vloer. U kunt laminaat bijvoorbeeld makkelijk met een poetsdoek schoonpoetsen.

Hieronder sommen wij een aantal redenen op waarom uw laminaat omhoog komt. Zit uw reden erbij? Zo ja dan weet u beter waar u aan toe bent als u ons belt.

Laminaat komt omhoog omdat de u vloer meteen na aankoop legt

Meteen na aankoop van de laminaat vloer kan laminaat omhoog komen. Dat komt omdat het laminaat slecht is gelegd. Dit zijn drie zaken die u kunnen

  • De in elkaar passende stukken laminaat zijn niet goed aangesloten tijdens de installatie. Wanneer dit gebeurt, ontstaan ​​er spleten tussen de planken, vaak omdat de vloer niet recht is gelegd.
  • Als de laminaatvloer te strak tegen de muur ligt, kan deze knikken of kromtrekken. Dit wordt vaak pieken genoemd. Wanneer er een onjuiste afstand is langs muren of rond hoeken, zullen laminaatvloeren knikken of omhoog komen wanneer de binnentemperatuur of vochtigheid verandert.
  • Als de laminaat vloer niet eerst minimaal 48 uur acclimatiseert aan de ruimte dan loopt u de kans dat de vloer op een gegeven moment omhoog komt. Zorg er dus altijd voor dat u het laminaat eerst minimaal 48 uur in de ruimte plaatst en het daarna pas legt.

Laminaat komt omhoog: schade door vocht en water

Een van de redenen waarom uw laminaatvloer omhoog komt, waterschade heeft ​​en doorweekt kan raken, is door een lek in de leidingen eronder. Tenzij u voortdurend water op dezelfde plek morst, zal de laminaatvloer niet snel beschadigd raken en opveren. Stilstaand water kan echter aanzienlijke schade aanrichten. Kijk dus uit dat u water niet gedurende langere tijd op het laminaat laat liggen. Snel schoonmaken is het devies.

Slecht gelegde laminaat vloer die omhoog komt

Een slecht gelegde laminaat vloer die bijvoorbeeld in alle haast is uitgevoerd kan na verloop van tijd omhoog komen. Dat wilt u natuurlijk niet. Het is dus zaak om de laminaatvloer rustig te leggen. Indien u het niet zelf kunt, laat het dan door een laminaat expert doen. U kunt dan natuurlijk contact opnemen met ons laminaatbedrijf Vloooer in Amsterdam en Houten. Het gebeurt vaak dat mensen overmoedig zijn en zelf de laminaatvloer proberen aan te leggen. In het ergste geval, nog erger dan dat laminaat omhoog komt, moet u dan een geheel nieuwe vloer laten leggen.

Laminaat komt omhoog door hobbelig cement of beton

Als het cement of het beton onder de vloer hobbelig is dan kunt u problemen verwachten met uw laminaat en komt het laminaat omhoog. De draagvloer dient te alle tijde bestendig en stabiel te zijn. Mocht u ook maar een klein beetje een hobbelige beton- of cementvloer hebben laat hem dan glad maken door een specialist. Kleine hobbels van minder dan 3 mm kunnen wel worden opgevangen maar grotere hoeveelheden worden echt een probleem waardoor uw laminaat omhoog kan komen. U kunt zich voorstellen dat wanneer u een nieuwe laminaat vloer hebt aangelegd op een hobbelige ondergrond, dat achteraf alles nog in orde maken echt een moeilijke en kostbare klus is. Dat wilt u niet.

Geen gebruik gemaakt van een overgangsprofiel

Met een overgangsprofiel kunt u verschillen overbruggen. Overgangsprofielen zijn geschikt als u laminaat wilt leggen in grote ruimtes. Als u laminaat legt in grote ruimtes dan kan de vloer gaan opbollen of omhoog komen. Overgangsprofielen of overgangsplinten bieden uitkomst. Onder een grote ruimte wordt verstaan een ruimte die langer is dan 12 meter of breder dan 10 meter. Zodra dit het geval is dan loopt u het risico op bollend laminaat en dient u een profiel te gebruiken. Met een profiel bent u verlost van omhoog komend laminaat.

Laminaat veert omhoog: mocht u er zelf niet uitkomen wat de reden is dat uw laminaat omhoog komt, wij verlenen u graag advies. Dat is waarom wij hier zijn. En natuurlijk lossen wij het probleem ook graag voor u op. Wij zijn specialist in het in orde maken van opverend en bollend laminaat.

Bobbels bij laminaat dat omhoog komt?

Bobbels in het laminaat ziet er niet mooi uit. Gelukkig kunt u dit makkelijk herstellen met een ondervloer. Laminaatvloeren zijn ontworpen om te zweven over de betonnen of houten ondervloer, die onvolkomenheden verbergt. Bij een goede ondervloer zullen kleine oneffenheden geen probleem zijn en voorkomt u bobbels waardoor het laminaat niet omhoog komt. Bij betonplaten kan een zelfnivellerend middel worden gebruikt om het beton te egaliseren. Als de structuur van uw houten vloer echter erg ongelijk is, heeft u waarschijnlijk een aannemer nodig om het probleem op te lossen.

Waarom een laminaat expert bij omhoog komend laminaat?

Om bollingen in laminaatvloeren te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de eerste installatie correct wordt uitgevoerd, bij voorkeur door gekwalificeerde vloerprofessionals. Een vakbekwame en ervaren laminaatvloerexpert zorgt ervoor dat de ondervloer egaal is, de uitzettingsvoeg breed genoeg is en dat eventuele vochtproblemen worden opgelost.

Tijdens de installatie moet u er ook voor zorgen dat de eindverbindingen op uw laminaatvloerplanken correct verspringen, waardoor het drukabsorberend vermogen van de vloer wordt verbeterd. Bijgevolg zal dit helpen om de kans op omhoog komen/bollen als gevolg van druk van het gewicht van het meubel en voetverkeer te minimaliseren.

Overige soorten laminaat reparaties

Naast het repareren van laminaat dat omhoog komt repareren wijn ook de volgende laminaat problemen:

<span class="overdeschrijver">Over de schrijver</span></h2><h2>Beschadigingen expert Henk van Empelen<hr>

Over de schrijver

Beschadigingen expert Henk van Empelen

Ik ben al meer dan 20 jaar specialist in het adviseren, leveren en plaatsen van vloeren voor de particuliere en zakelijke markt. Tevens ben ik expert in het professioneel repareren van laminaat, hout en pvc. Dit betreft vooral vloeren, aanrechtbladen en trappen. Vanwege de toenemende vraag naar reparaties heb ik het bedrijf Beschadigingen.nl opgericht. Wij leveren reparatiediensten voor beschadigde vloeren, aanrechtbladen en trappen.