Laminaat komt omhoog, wat nu?

Als uw laminaat omhoog komt dan is dat vervelend en lelijk. U kunt proberen het probleem zelf op te lossen. Óf u schakelt een expert in, een bedrijf dat verstand heeft van laminaat en al vaker met dit bijltje heeft gehakt. Zelf aan de slag gaan bij opverend laminaat zorgt dat u het risico loopt dat de schade groter wordt dan voorzien. Als u niet precies weet wat u doet dan kan zelf klussen een horror-job zijn. Komt uw laminaat omhoog? Denk dan goed na wat u gaat doen.

Als u het door een expert van Beschadigingen.nl laat oplossen dan zijn de kosten nog te overzien.

Neem contact op met één van onze medewerkers als uw laminaat omhoog komt. Laminaat herstellen is onze specialiteit. Wij herstellen alle schade aan omhoog komend laminaat; snel, vakkundig en tegen een vaste prijs.

Uw laminaat veert omhoog? Dit zijn de oorzaken

Hieronder sommen wij een aantal redenen op waarom uw laminaat omhoog komt. Zit uw reden erbij? Zo ja dan weet u beter waar u aan toe bent als u ons belt.

Laminaat wordt meteen na aankoop gelegd

Als de laminaat vloer niet eerst minimaal 48 uur acclimatiseert aan de ruimte dan loopt u de vloer op een gegeven moment omhoog komt. Zorg er dus altijd voor dat u het laminaat eerst minimaal 48 uur in de ruimte plaatst en het daarna pas legt.

Laminaat schade door vocht en water

Een van de redenen waarom uw laminaatvloer omhoog komt, waterschade heeft ​​en doorweekt kan raken, is door een lek in de leidingen eronder. Tenzij u voortdurend water op dezelfde plek morst, zal de laminaatvloer niet snel beschadigd raken en opveren. Stilstaand water kan echter aanzienlijke schade aanrichten. Kijk dus uit dat u water niet gedurende langere tijd op het laminaat laat liggen. Snel schoonmaken is het devies.

Slecht gelegde vloer

Een slecht gelegde laminaat vloer die bijvoorbeeld in alle haast is uitgevoerd kan na verloop van tijd omhoog komen. Dat wilt u natuurlijk niet. Het is dus zaak om de laminaatvloer rustig te leggen. Indien u het niet zelf kunt, laat het dan door een laminaat expert doen. U kunt dan natuurlijk contact opnemen met ons laminaatbedrijf Vloooer in Amsterdam en Houten. Het gebeurt vaak dat mensen overmoedig zijn en zelf de laminaatvloer proberen aan te leggen. In het ergste geval, nog erger dan dat laminaat omhoog komt, moet u dan een geheel nieuwe vloer laten leggen.

Beton of cement is hobbelig

Als het cement of het beton onder de vloer hobbelig is dan kunt u problemen verwachten met uw laminaat. De draagvloer dient te alle tijde bestendig en stabiel te zijn. Mocht u ook maar een klein beetje een hobbelige beton- of cementvloer hebben laat hem dan glad maken door een specialist. Kleine hobbels van minder dan 3 mm kunnen wel worden opgevangen maar grotere hoeveelheden worden echt een probleem waardoor uw laminaat omhoog kan komen. U kunt zich voorstellen dat wanneer u een nieuwe laminaat vloer hebt aangelegd op een hobbelige ondergrond, dat achteraf alles nog in orde maken echt een moeilijke en kostbare klus is. Dat wilt u niet.

Geen gebruik gemaakt van een overgangsprofiel

Met een overgangsprofiel kunt u verschillen overbruggen. Overgangsprofielen zijn geschikt als u laminaat wilt leggen in grote ruimtes. Als u laminaat legt in grote ruimtes dan kan de vloer gaan opbollen of omhoog komen. Overgangsprofielen of overgangsplinten bieden uitkomst. Onder een grote ruimte wordt verstaan een ruimte die langer is dan 12 meter of breder dan 10 meter. Zodra dit het geval is dan loopt u het risico op bollend laminaat en dient u een profiel te gebruiken. Met een profiel bent u verlost van omhoog komend laminaat.

Mocht u er zelf niet uitkomen wat de reden is dat uw laminaat omhoog komt, wij verlenen u graag advies. Dat is waarom wij hier zijn. En natuurlijk lossen wij het probleem ook graag voor u op. Wij zijn specialist in het in orde maken van opverend en bollend laminaat.

Waarom is een laminaat expert gewenst bij opkomend laminaat?

Om bollingen in laminaatvloeren te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de eerste installatie correct wordt uitgevoerd, bij voorkeur door gekwalificeerde vloerprofessionals. Een vakbekwame en ervaren laminaatvloerexpert zorgt ervoor dat de ondervloer egaal is, de uitzettingsvoeg breed genoeg is en dat eventuele vochtproblemen worden opgelost.

Tijdens de installatie moet u er ook voor zorgen dat de eindverbindingen op uw laminaatvloerplanken correct verspringen, waardoor het drukabsorberend vermogen van de vloer wordt verbeterd. Bijgevolg zal dit helpen om de kans op omhoog komen/bollen als gevolg van druk van het gewicht van het meubel en voetverkeer te minimaliseren.