Laminaat komt omhoog

Als uw laminaat omhoog komt dan is dat vervelend en lelijk. U kunt proberen het probleem zelf op te lossen. Óf u schakelt een expert in. Een bedrijf dat regelmatig laminaat repareert zoals wij.

Zelf aan de slag gaan bij opverend laminaat zorgt dat u het risico loopt dat de schade groter wordt. Als u niet precies weet wat u doet dan kan zelf repareren een horror-job zijn.

Uw laminaat komt omhoog. Denk dan goed na wat u gaat doen. Laat het laminaat bij voorkeur door een expert van Beschadigingen.nl repareren. Dan zijn de kosten namelijk nog te overzien. Neem contact op met één van onze medewerkers als uw laminaat omhoog komt.

Uw laminaat veert omhoog? Dit zijn de oorzaken

Hieronder sommen wij een aantal redenen op waarom uw laminaat omhoog komt. Zit uw reden erbij? Zo ja dan weet u beter waar u aan toe bent als u ons belt.

Laminaat komt omhoog omdat de u vloer meteen na aankoop legt

Meteen na aankoop van de laminaat vloer kan laminaat omhoog komen. Dat komt omdat het laminaat dan slecht is gelegd.

  • De in elkaar passende stukken laminaat zijn niet goed aangesloten tijdens de installatie. Wanneer dit gebeurt, ontstaan ​​er spleten tussen de planken, vaak omdat de vloer niet recht is gelegd.
  • Als de laminaat vloer niet eerst minimaal 48 uur acclimatiseert aan de ruimte dan loopt u de kans dat de vloer op een gegeven moment omhoog komt.

Laminaat komt omhoog: schade door vocht en water

Een van de redenen waarom uw laminaatvloer omhoog komt, waterschade heeft ​​en doorweekt kan raken, is door een lek in de leidingen eronder. Tenzij u voortdurend water op dezelfde plek morst, zal de laminaatvloer niet snel beschadigd raken en opveren. Stilstaand water kan echter aanzienlijke schade aanrichten. Kijk dus uit dat u water niet gedurende langere tijd op het laminaat laat liggen. Snel schoonmaken is het devies.

Geen gebruik gemaakt van een overgangsprofiel

Met een overgangsprofiel kunt u verschillen overbruggen. Overgangsprofielen zijn geschikt als u laminaat wilt leggen in grote ruimtes. Als u laminaat legt in grote ruimtes dan kan de vloer gaan opbollen of omhoog komen. Overgangsprofielen of overgangsplinten bieden uitkomst.

Laminaat veert omhoog: mocht u er zelf niet uitkomen wat de reden is dat uw laminaat omhoog komt, wij verlenen u graag advies. Dat is waarom wij hier zijn. En natuurlijk lossen wij het probleem ook graag voor u op. Wij zijn specialist in het in orde maken van opverend en bollend laminaat.

Bobbels bij laminaat dat omhoog komt?

Bobbels in het laminaat ziet er niet mooi uit. Gelukkig kunt u dit makkelijk herstellen met een ondervloer. Laminaatvloeren zijn ontworpen om te zweven over de betonnen of houten ondervloer, die onvolkomenheden verbergt. Bij een goede ondervloer zullen kleine oneffenheden geen probleem zijn en voorkomt u bobbels waardoor het laminaat niet omhoog komt. Bij betonplaten kan een zelfnivellerend middel worden gebruikt om het beton te egaliseren. Als de structuur van uw houten vloer echter erg ongelijk is, heeft u waarschijnlijk een aannemer nodig om het probleem op te lossen.

Overige soorten laminaat reparaties

Naast het repareren van laminaat dat omhoog komt repareren wijn ook de volgende laminaat problemen:

<span class="overdeschrijver">Over de schrijver</span></h2><h2>Beschadigingen expert Henk van Empelen<hr>

Over de schrijver

Beschadigingen expert Henk van Empelen

Ik ben al meer dan 20 jaar specialist in het adviseren, leveren en plaatsen van vloeren voor de particuliere en zakelijke markt. Tevens ben ik expert in het professioneel repareren van laminaat, hout en pvc. Dit betreft vooral vloeren, aanrechtbladen en trappen. Vanwege de toenemende vraag naar reparaties heb ik het bedrijf Beschadigingen.nl opgericht. Wij leveren reparatiediensten voor beschadigde vloeren, aanrechtbladen en trappen.