Waterschade laminaat herstellen? Wij lossen het op

Bij Beschadigingen.nl herstellen wij uw waterschade aan het laminaat meteen. Bel ons of vul het contactformulier in.

Laminaat waterschade herstellen is onze specialiteit. Wij herstellen alle waterschade aan uw laminaten vloer; snel, vakkundig en tegen een vaste prijs.

Laminaatschade door water aan uw laminaatvloer is een veel voorkomend probleem. Er komt altijd wel een keer water op de laminaatvloer dat is duidelijk. Maar het is juist een grote hoeveelheid water die de waterschade laminaat veroorzaakt. Het is dan zaak dat u het water zo snel mogelijk wegneemt.

Een kleine hoeveelheid water geeft meestal geen problemen mits u het tijdig verwijderd. Er kan natuurlijk altijd iets met uw laminaatvloer gebeuren maar met een kleine hoeveelheid water is de kans op laminaat waterschade niet zo groot.

Wanneer het laminaat niet meer te herstellen is (door de laminaatwaterschade) dient u eerst de oorzaak te achterhalen en het probleem aan te pakken.

Laminaat waterschade voorkomt u zo:

• Houd alles droog

Zorg ervoor dat u geen schoonmaakwerkzaamheden op het laminaat uitvoert zoals bijvoorbeeld het afwassen van uw wielrenfiets. Houd uw laminaat droog en ben scherp op wateroverlast en mogelijke waterschade. Zorg ervoor dat u meteen alles droogmaakt zodra u met water aan de slag bent geweest.

• Goede ondervloer tegen waterschade laminaat

De ondervloer in erg belangrijk om het laminaat in goede conditie te houden. De ondervloer wordt als eerste geplaatst waarna het laminaat er bovenop wordt gelegd.  Een goede ondervloer werkt preventief tegen waterschade aan laminaat. De ondervloer zorgt er bijvoorbeeld voor dat optrekkend vocht vanuit de grond het laminaat niet raakt.

• Kijk uit met water

Leg onder de bak met water voor uw huisdier altijd een matje of handdoek die het vocht kan opnemen zodat het niet op het laminaat komt. Plantenbakken dienen een schaaltje met water te krijgen dat u onder de bak plaatst zodat er geen water uit kan lopen.

• Laminaat waterschade in de keuken herstellen?

Laminaat in de keuken kan een risicovolle onderneming zijn waarover u goed moet nadenken. Het is niet onmogelijk maar u wilt natuurlijk uw laminaat zo lang mogelijk in goede staat houden. Dat betekent zo min mogelijk waterschade. U kunt dan denken aan waterbestendig laminaat. Als u gebruik maakt van gewoon laminaat dan is het belangrijk om al het water dat u gebruikt meteen te drogen.

Wat kunt u doen bij waterschade aan het laminaat?

• Declareer de waterschade bij uw verzekeraar

Waterschade aan laminaat komt vaak voor. Het is bij Beschadigingen.nl één van de meest gemelde schades. De verzekeraar vergoed in veel gevallen deze schade. De verzekeraar wil natuurlijk wel eerst alles weten voordat u iets vergoed krijgt. Zij doen dan ook onderzoek naar uw waterschade en bepalen op basis daarvan of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de schade.

Het is belangrijk dat u zelf foto’s maakt van de ontstane waterschade aan het laminaat zodat u deze aan de verzekeraar kunt geven. Dit helpt bij het onderzoek en vergroot de kans dat u de vergoeding krijgt toegewezen. Indien u van ons een offerte van de laminaatschade wenst voor de verzekeraar dan is dat altijd mogelijk.

Er zijn schadegevallen die duidelijk vergoed worden door de verzekeraar! Dat zijn de volgende soorten waterschades: bevroren/gesprongen leidingen, schade onvoorziene omstandigheden, hevige neerslag en lekkage aan uw dakgoot/dak. Onvoorziene omstandigheden zijn bijvoorbeeld: een water lekkende wasmachine of rioolwater dat via de wc omhoog loopt.

Er zijn natuurlijk een aantal gevallen wanneer de verzekeraar niet uitkeert, hou daar rekening mee. Dat is bijvoorbeeld bij achterstallig onderhoud, waterschade laminaat door eigen schuld en natuurrampen.

• Planken drogen en vervangen door waterschade laminaat

Bij laminaat waterschade de planken van uw laminaat zelf drogen en vervangen is een optie. Als u de planken van het laminaat droogt dan kunt u dat doen met een föhn of een ontvochtiger. Als de planken echt niet meer te drogen zijn dan is vervangen een optie. Zeker als het laminaat omhoog komt dan is vervangen de beste optie.

  • Is de waterschade ernstig?

Als de waterschade aan het laminaat ernstig is en uw huis staat helemaal onder water dan hebt u andere problemen. Dan is dat zelfs teveel om door een laminaat-expert te laten herstellen. Bel in dat geval eerst een goede loodgieter die u met de waterschade kan helpen..